U ponedjeljak, 28. 2. 2022., u Zagrebu je održana završna konferencija EU projekta UP.02.1.1.14.0015, “Slikom do smisla”, na kojoj je udruga Unimedia predstavila rezultate provedbe projekta kroz proteklih 12 mjeseci.
Završnu konferenciju otvorila je voditeljica projekta Božena Mihaljević, pozdravivši nazočne predstavnike medija, kolege iz projekta i goste iz drugih udruga koji su došli dati podršku. U svom govoru zahvalila je svima koji su pridonijeli provođenju projekta u ovako teškoj pandemijskoj godini, osobito partneru Narodnom sveučilištu Dubrava te izrazila nadu da će nakon ovog, koji im je bio prvi EU projekt, u budućnosti udruga Unimedia imati prilike provoditi i nove slične projekte na korist mladih, podizanja njihovih kompetencija na tržištu rada, lakše zapošljivosti i stjecanja operativnih znanja primjenjivih u svim segmentima poslovnog. ali i privatnog života.
Naglasila je važnost EU fondova, koji ovakve projekte prepoznaju, potiču i omogućuju njihovo provođenje preko Socijalnog fonda u 100% iznosu te također istaknula važnost Nacionalne zaklade kao provedbenog i Ministarstva kulture i medija kao nadležnog tijela.

O samim programima i provođenju online radionica govorila je Jasmina Mihoč, voditeljica online radionica, koja je naglasila kriterije pri odabiru predavača kao što je stručnost i afirmiranost, a kako bi što primjerenije i na način koji je prilagođen mladima prenosili konkretna i specifična znanja. Pri izboru tema jako se pazilo da polaznici dobiju širi tematski okvir za pojedina područja, povijesni pregled, ali i specifična znanja koja će im poslužiti u razvoju karijera ili pronalasku novih poslova. Mihoč je naglasila da su odabrani predavači u
ovom trenutku na samom vrhu po stručnosti u svom segmentu u našoj zemlji, pa je tako istaknula da su svi redom postigli vrhunske rezultate u poslovima kojima se bave, poput gaming industrije, 2/3D fotorealističnih animacija, primjene vizualnih koncepata u komunikologiji, društvenih mreža pa preko vizualnog oblikovanja, vizualne komunikacije, brendinga,
obrade fotografija te do vizualnog oblikovanja za različite namjene.
Značajan dio predavača ujedno su i sveučilišni profesori, što je polaznicima omogućilo jedinstveno iskustvo multidisciplinarnosti, s obzirom na to da su većina sudionika projekta ujedno i studenti nekog od fakulteta.
Sve radionice su snimane kako bi se početni i završni dio dostavio PT2 radi evidencije i nadzora, ali zbog autorskih prava i GDPR-a, nažalost, neće biti javno objavljene.


Na kraju se voditeljica projekta osvrnula na sudionike, njihovu strukturu, broj i iskustva. Naglasila je da je u skladu s ugovorom održano 72 dana, odnosno radionice na kojima je prema ugovoru bilo predviđeno sudjelovanje 45 sudionika, ali zbog velikog interesa sudjelovalo ih više od 100, od kojih se očekuje da će oko 70 biti prihvatljivi sudionici, obzirom na to da spadaju u ciljanu grupu od 18 do 25 godina te da su dostavili svu traženu dokumentaciju te potvrdili aplikaciju na sustavu OPULJP. Ostali su, nažalost, u kategoriji neprihvatljivih jer su prešli 25 godina ili nisu dostavili popratnu obveznu dokumentaciju. Vodstvo projekta odlučilo je svima koji su prisustvovali najmanje jednom cijelom ciklusu, bez izostanaka, dodijeliti i certifikat o sudjelovanju na EU projektu kako bi na taj način dodatno promovirali ideju ovakvog oblika učenja. Mihaljević je još jednom podsjetila da je projekt trajao 12 mjeseci, uz dvoje zaposlenih na puno radno vrijeme i jednog eksperta na pola radnog vremena u razdoblju
od veljače 2021. do veljače 2022. te da je vrijednost ugovora UP.02.1.1.14.0015, “Slikom do smisla”, koji je financiran 100% iz Socijalnog fonda 2014-20, u ukupnom iznosu od 487.082,40 kuna preko Ministarstva kulture i medija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)